Choď na obsah Choď na menu

Marschmellows fondant (MMF)

1. 3. 2011
  • 300 g americkych cukríkov (majú ich jedine počas amerického týždňa v lidli)
  • 1,5-2 čajové lyžičky kyseliny citrónovej
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 100 g cery
  • cca 900 g povazského práškového cukru

Americké cukríky vložíme do misky spolu s cerou a kys. citrónovou a dáme rozpustiť  do mikrovlnky na cca 2min, pričom pravidelne po 15 sek vyberieme a premiešame. Po rozpustení cukríkov, vmiešavame práškový cukor až kým nebude hmota tvárna a bude držať tvar.

 

  • 175 g Haribo Dulcia Rubino cukríkov
  • 1,5-2 čajové lyžičky kyseliny citrónovej
  • 55 g cery
  • cca 500 g povazského práškového cukru

Haribo cukríky si umyjeme z ružového cukru,vložíme do misky spolu s cerou a kys. citrónovou a dáme na cca 2 min do mikrovlnky rozpustiť (pravidelne po 15 sek vybrrať a premiešať). Vmiešame cca 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 100 g cukru, aby bola hmota tvárna, ale držala tvar.

 

Hmotu farbíme bežnými potravinárskymi farbami (tekuté, gelové...). Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladujem v potravinárskej fólii. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami.
Na vzduchu dosť rýchlo tuhne, takže držať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo, ktoré spotrebujete.
Pri vaľkaní na potah podsypávať solamylom. Pri modelovaní kvietkov a figúrok nepodsypávať, ale podmasťovať cerou, aj ruky si potieram cerou.

 

zdroj: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/marschmellows-fondant

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.