Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Punčová torta

15. 8. 2010
Biely okrúhly korpus (priemer 24 cm)
4 vajcia
120 g práškového cukru
120 g polohrubej múky
trošku prášku do pečiva
 Vyšľahať žĺtky s cukrom, pridať múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zaľahka vmiešať vyšľahané bielka.
 
Piškótové pláty – jeden bledý a do druhej pridať červené farbivo. Na jeden plát:
6 vajec
180 g práškového cukru
180 g polohrubej múky
trošku prášku do pečiva
Postup je rovnaký ako pri okrúhlej piškóte.
 

Korpus rozrezať na polovicu. Spodnú časť natrieť marhuľovým džemom. Piškótové pláty nakrájať na rovnaké pásy (asi 6-8 cm široké). Potrieť džemom, prvý červený pás stočiť do slimáka, postaviť na stred spodného korpusu a potom k nemu postupne pridávať ostatné pásy. Tzn. prvý červený, za ním biely....až kým sa nezaplní celá plocha spodného korpusu.Potom dať naspäť tortovú obruč, aby sa torta nerozpadla po zaliatí rumovou zálievkou. 

Obrázok

Rumová zalievka: Uvariť 8dcl vody s 200g  kryštálového cukru, pridať 2dcl rumu.  Potom ten zaliaty vrch natrieť džemom a dať naň vrchnú časť korpusu. Tortu dobre zaťažiť a dať na noc do chladu.

Na druhý deň vymiešať 250 g masla, 100 práškového cukru a asi dve-tri hrste piškótových odrezkov, potrieť tortu, dať stuhnúť a potiahnuť.

 

 

Obrázok

 
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

odpoved

(Gabriela, 18. 8. 2010 4:12)

Marcelka, tak Ti drzim palce, hlavne si potah vyvalkaj na hrubsie(3-4 mm). Najcastejsia zaciatocnicka chyba je,ze je potah tenky a presvitaju potom vsetky nerovnosti torty.

Pokus číslo 1

(Marcela, 17. 8. 2010 22:36)

Gabika urobila som si s cukríkov na poťah a hádam aj nejaké ozdoby a idem urobiť tuto krásnu tortu to som teda zvedavá, ale tá tvoja vyzerá nádherne, drž palce:D