Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Sacherova torta

1. 3. 2011
  • 6 vajec
  • 210 g masla
  • 210 g práškového cukru
  • 210 g čokolády na varenie
  • 165 g hladkej múky
  • 2 vanilkové cukre
  • 0,5 prášku do pečiva

Maslo, cukor, žĺtky vymiešať dopenista, pridať roztopenú, nie však horúcu čokoládu, zamiešať.Pridať preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver pridať nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov (vyšľahať hodotuha, nie však do špičiek). Na dno formy dať papier na pečenie, boky nevymazávať. Do takto pripravenej tortovej formy naliať zmes a vo vyhriatej rúre piecť cca 1hod. pri 130 st. Potom rúru vypnúť a nechať tortu ešte 10 min. v rúre.

Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať.

Vrch torty potrieme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme z 10og čokolády a 50 g masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli , pozor nesmie to prejsť varom.

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.