Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Ako pečiem tortu

20. 8. 2010
  • Tortu robím väčšinou zo 4 korpusov. Pečiem ich na dvakrát a potom prekrajujem, tak dostanem 4 časti.
  • Dno formy pokryjem papierom na pečenie,nie okraje - tie ani nevymasťujem. Cesto sa pekne zdvihne, nespľasne a nerobia sa bubliny.
  • Pečiem v klasickej elektrickej rúre.Keďže každá rúra pečie inak, ťažko jednoznačne stanoviť teplotu. Na jednej som piekla na 130 C, na inej na 150 C a teraz mám rúru, kde pečiem na 180 C. Rúru zbytočne neotváram, až keď cesto rovoniava po kuchyni :).
  • Po naplnení torty  ju najskôr zarovnám,ak niektorý korpus pretŕča, odrežem nožom. Tortu sa snazím čo najdokonalejšie vyhladiť. Niekedy aj po pol hodine vyberiem tortu z chladničky, ked trošku sadne, a opäť ju zarovnávam a zahladzujem. Keď je torta dokonale uhladená, aj poťahová hmota je pekne hladká.

Obrázok

  • Pred poťahovaním dám tortu poriadne vychladiť, najlepšie na noc.

 

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Dobrá rada

(Marcela, 20. 8. 2010 17:40)

Gabika, dík za radu, chodím sa ti tu pozerať čo tu máš nové, haha včera som robila ruže ale ty ich máš krajšie, robím ich asi zbytočne z veľa lupeňou, zajtra ak mala dovolí urobím korpusy a idem na punčovú tortu, len neviem ako zahladím posledný pás, ked dám tu obruč dole nebude sa to otvárať?